Activiteiten georganiseerd door De WeZeLJaarlijks organiseert De WeZeL verschillende aktiviteiten, gaande van een receptie tot traditionele kermis.

Hieronder geven we je een overzicht van de verschillende activiteiten in chronologische volgorde.

Voor foto's van de gebeurtenissen kan je steeds terecht bij Multimedia. • Nieuwjaarsreceptie


  Onze nieuwjaarsreceptie vindt meestal plaats op de 2de zondag van januari. Iedereen van de gemeente is welkom om te komen klinken op het nieuwe jaar.


 • Bloemenmarkt


 • Kleine kermis


  De kleine kermis gaat door de zondag na 15 augustus.

  Volgende aktiviteiten worden georganiseerd :

  • Optredens en vuurwerk

   Jaarlijks worden een aantal optredens voorzien die het publiek animeren. Als afsluiter wordt er steeds een fantastisch vuurwerk/lasershow voorzien die de hemel boven Zevergem omtovert in een feëriek schouwspel.

  • Duatlon

   Nog zo een jaarlijks weerkerende traditie zijn onze twee verschillende duatlons. De eerste is een koppelduatlon waarbij twee verschillende mensen elk een discipline voor zich nemen. Daarna is het de beurt aan de zware kanonnen die beide disciplines combineren en steeds voor spektakel zorgen.


 • Grote kermis


  De grote kermis vindt plaats in het weekend na 1 oktober.

  Volgende activiteiten worden georganiseerd :

  • petanquetornooi of fuif

  • WeZeL eetfestijn

   Op zaterdagavond organiseren we ons jaarlijks eetfestijn met keuze uit verschillende gerechten.

  • Mountainbike wedstrijd

   Zondag namiddag is terug voor de sportievelingen met een mountainbike wedstrijd van 30' + 1 ronde in de nabijheid van het dorpsplein. Steeds spektakel gegarandeerd !!! Nadien is er de prijsuitreiking in de tent waarop elke deelnemer een mooie prijs ontvangt en per loting een fiets wordt weggeschonken. De 3 beste krijgen ook nog een trofee.

  • Dienst

   Maandag wordt er een mis opgedragen aan de overledenen met nadien gezellig samenzijn in de tent


 • Kerststal


  Rond de kerstperiode wordt er door de WeZeL een kerststal opgezet. Na de nachtmis op kerstavond kan je er terecht voor een druppelke of warme chocolademelk.

 

 

 

Oktoberkermis 2022

 

VRIJDAG 30 SEPTEMBER

 

Van 18 tot 21 uur

 

KINDERFUIF - OUDER EN KIND, KOM DANS EN BEWEEG! Ouderraad VBS, VBS, Tanssia, DanSt en Gezinsbond Zevergem meer info: marijke.nevejans@gmail.com

 

Van 22 tot 03 uur

 

JONGERENKERMISFUIF

 

Tanssia en KLJ Zwijnaarde-Zevergem meer info en inschrijvingen: …

 

 

ZATERDAG 1 OKTOBER

 

 

Van 14 tot 17 uur

 

OPEN KAARTING in de Wezeltent achter de kerk voor jong en ouder, met gratis boterkoeken, koffie en thee. OOK RUMMIKUB EN GEZELSCHAPSSPELEN ZIJN MOGELIJK OKRA Zevergem - meer info en inschrijvingen: bij jeanineschollaert@hotmail.com of 0476/87 40 49 voor 29 september.

 

Van 15 tot 17 uur

 

PETANQUETORNOOI MET AANSLUITEND RECEPTIE VOOR DE DEELNEMERS Gezinsbond Zevergem - meer info en inschrijvingen: …

 

Van 18 tot 21 uur

 

EETINGE EN GEZELLIG SAMENZIJN Kermiscomité De Wezel BEENHAMBUFFET (veggie alternatief) volwassenen 22 euro, kinderen van 6 tot 12 jaar 12 euro, kinderen onder de 6 jaar gratis, kaartenverkoop tot en met maandag 26 september 2022, kaarten te verkrijgen bij alle wezelleden

 

cash of storten op reknr BE60 3632 1552 7370

ZONDAG 2 OKTOBER

 

Van 8 tot 11.30 uur

 

MUZIKAAL ONTBIJT Ferm Zevergem en Harmonie Zevergem meer info en inschrijvingen: …

 

Vanaf 8 uur tot 10 uur

 

ONTBIJTBUFFET GEOPEND Om 10 uur concert gebracht door de Harmonie van Zevergem met als afsluiter nog een gratis glaasje bubbels. Kostprijs: volwassenen 18 euro, kinderen van 6 tot 12 jaar 10 euro, kinderen onder de 6 jaar gratis, kaartenverkoop tot en met maandag 26 september 2022, kaarten te verkrijgen bij de bestuursleden van Ferm Zevergem of de muzikanten van de Harmonie Zevergem.

 

MAANDAG 3 OKTOBER

 

om 9.30 uur

 

PLECHTIGE EUCHARISTIEVIERING ter nagedachtenis van de overleden parochianen Aansluitend gezellig samenzijn met optreden van P&D (gratis toegang)

 

DOORLOPEND

 

FOTOTENTOONSTELLING ‘100 JAAR LANDELIJKE GILDE ZEVERGEM’ Landelijke Gilde Zevergem-De Pinte en Heemkring Scheldeveld in het Dienstencentrum toegang gratis

 

 

Copyright © 2012 De WeZeL

 

 

 

 

 

DeWeZeL.be